Kefires, epres charlotte torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskótatekercshez (31*31 cm-es tepsihez):

  • 5 egész tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Tekercs töltéséhez:

  • ízlés szerinti lekvár

Krémhez:

  • 175 g kefír
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 2 dl habtejszín
  • másfél evőkanál zselatinpor
  • 1 dl víz
  • 40 dkg apróra vágott eper

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Még forrón felcsavarjuk, majd így hűtjük ki. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük lekvárral, feltekerjük.

Közben elkészítjük a krémet: a kefirt a porcukorral és a rummal összekeverjük, majd a tejszínt kemény habbá verjük és lassan a joghurtos krémhez forgatjuk. A zselatinhoz hozzáadjuk a vizet, lassú tűzön összefőzzük, de ne forraljuk és apránként az előző krémhez adagoljuk.

Egy gömbölyű tálat folpackkal kibélelünk. A piskótát 1 cm széles szeletekre vágjuk a tálat körbe rakjuk, annyi tekercset hagyunk, hogy a végén a torta alját befedjük. Amikor a tekerccsel a tálat kiraktuk, akkor beleöntjük az elkészült krém felét, majd apróra szeletelt eperrel jól megszórjuk, majd a krém másik fele, erre szintén eper kerül, végül pedig a meghagyott piskótával zárjuk.

A folpackkot a tésztára hajtjuk és kb 3 órára hűtőbe tesszük. A tálból kiöntjük a tortát és a folpackot lehúzzuk róla.