Hozzávalók:
Piskótatekercshez (31*31 cm-es tepsihez):
Tekercs töltéséhez:
Krémhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Még forrón felcsavarjuk, majd így hűtjük ki. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük lekvárral, feltekerjük.
Közben elkészítjük a krémet: a kefirt a porcukorral és a rummal összekeverjük, majd a tejszínt kemény habbá verjük és lassan a joghurtos krémhez forgatjuk. A zselatinhoz hozzáadjuk a vizet, lassú tűzön összefőzzük, de ne forraljuk és apránként az előző krémhez adagoljuk.
Egy gömbölyű tálat folpackkal kibélelünk. A piskótát 1 cm széles szeletekre vágjuk a tálat körbe rakjuk, annyi tekercset hagyunk, hogy a végén a torta alját befedjük. Amikor a tekerccsel a tálat kiraktuk, akkor beleöntjük az elkészült krém felét, majd apróra szeletelt eperrel jól megszórjuk, majd a krém másik fele, erre szintén eper kerül, végül pedig a meghagyott piskótával zárjuk.
A folpackkot a tésztára hajtjuk és kb 3 órára hűtőbe tesszük. A tálból kiöntjük a tortát és a folpackot lehúzzuk róla.