Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi almás-gesztenyés torta recept

Karácsonyi almás-gesztenyés torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 csapott ek cukor
    • 4 csapott ek finomliszt
    • csipet sütőpor

    Almás-gesztenyés krémhez:

    • 3 ek sárgabaracklekvár
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 1 kg alma
    • 2 kávéskanál fahéj
    • 10 db szegfűszeg
    • 1,5 dl víz

    Pudingos krémhez:

    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl tej
    • 5 dkg cukor
    • 3 dl habtejszín

    Tetejére:

    • 1 db ananász vagy konzerv
    • 2 közepes db kivi
    • 1 marék mazsola
    • 1 közepes alma
    • 1 közepes narancs
    • 5 g mandula

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük.

    Kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját és tovább keverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk.

    Vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük 180 fokon.

    Amikor a piskóta megsült, még melegen rákenjük a baracklekvárt és a gesztenyemasszát elosztjuk rajta.

    Az almát meghámozzuk, felkockázzuk. Hozzáadjuk a vizet, fahéjat, szegfűszeget és addig pároljuk, amíg elfövi a levét.

    Kihűtjük és a lekváros-gesztenyés masszára öntjük.

    A tejhez adjuk a pudingport, a tojások sárgáját és a cukrot és sűrű krémmé főzzük. Amikor kihűlt, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt és rákenjük az almás krémre, majd pár órára hűtőbe tesszük.

    A formából kivesszük a tortát és tálcára tesszük.

    Az ananászkarikák a hóember teste, egy-egy almaszelet a hóember sapkája és az orra. A kivit megpucoljuk, felszeleteljük és elkészítjük a fenyőfákat. Narancsból kivágjuk a csillagot. Mandulaszemek a hóember kezei. Mazsola a szemei, szája. A gombokat maradék marcipánból formáztam meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá