Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés karácsonyi fatörzs (GM és tejmentes) recept

Gesztenyés karácsonyi  fatörzs (GM és tejmentes)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy gáztepsihez:
    A tésztához:

    • 4 M-es  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek rizsliszt
    • 4 ek eritrit vagy cukor

    A töltelékhez:

    • 25 dkg Schlagfix mascarpone jellegű krém (ha nem kell tejmentesen készíteni, akkor mascarpone)
    • 2 dl Schlagfix Vegan habkrém (ha nem kell tejmentesen készíteni, akkor habtejszín)
    • 20-25 dkg GM gesztenyenassza

    Továbbá:

    áfonyalekvár

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet vagy a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizslisztet is belekeverjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

    A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk a lapról és kihűtjük.

    Elkészítjük a gesztenyekrémet: ehhez a habkrémből robotgép segítségével kemény habot verünk, a mascarpone jellegű krémet és a kiolvadt gesztenyemasszát robotgéppel kihabosítjuk, majd óvatosan kézi habverővel a habot is hozzákeverjük.

    A piskótát vékonyan megkenjük lekvárral, majd a krém kb 3/4-ét rákenjük és óvatosan feltekerjük, segítségünkre lehet a piskóta alatt lévő konyharuha vagy akár egy sütőpapír is.

    A maradék krémmel kívülről bevonjuk és hűtőbe tesszük pár órára.

    Ezt követően mindkét végét ferdén levágjuk, illetve az egyik végéből egy kisebb darabot szintén leszelünk és ezt a hosszabbik tekercs oldalához illesztjük.

    A havas fatörzs kedvéért kókuszreszelékkel megszórtam és marcipán mikulással díszítettem.

    Tipp:

    Gyorsan elkészül, finom, mutatós, az ünnepi asztalra is tehető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá