Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcstorta recept

Gyümölcstorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg porcukor
    • 8 dkg liszt
    • 6 g sütőpor
    • 2 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál langyos víz

    Krém:

    • 2 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál vaniliás pudingpor
    • 2 evőkanál kristálycukor
    • 2 dl víz
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 citrom leve

    Tetejére:

    • kb 10-12 félbevágott őszibarack
    • kb 15 dkg szeder
    • 1,5 dl víz
    • 1 tasak színtelen zselatin

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral (míg ki nem fehéredik és a térfogata ne nő legalább 3-szorosára), majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd az étolajat és a vizet.

    A masszát sütőpapíros vagy vajazott, lisztezett formába simítjuk. Előmelegített, 160 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

    A lisztet, pudingport csomómentesre keverjük a vízben, felfőzzük, majd langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a cukrot, margarint és a citrom levét, majd jól kihabosítjuk.

    A krész krémet rákenjük a lapra. Ízlés szerint díszítjük a gyümölcsökkel, akár vágott mentaleveleket is szórhatunk rá.

    A zselatint elkészítjük a tasakon található leírás szerint és bevonjuk vele a tortát.

    Ha a zsleatin megdermedt, szeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá