Gyümölcstorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gyümölcstorta

Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 8 dkg liszt
  • 6 g sütőpor
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál langyos víz

Krém:

  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál vaniliás pudingpor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 dl víz
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom leve

Tetejére:

  • kb 10-12 félbevágott őszibarack
  • kb 15 dkg szeder
  • 1,5 dl víz
  • 1 tasak színtelen zselatin

Elkészítése:

Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral (míg ki nem fehéredik és a térfogata ne nő legalább 3-szorosára), majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd az étolajat és a vizet.

A masszát sütőpapíros vagy vajazott, lisztezett formába simítjuk. Előmelegített, 160 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

A lisztet, pudingport csomómentesre keverjük a vízben, felfőzzük, majd langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a cukrot, margarint és a citrom levét, majd jól kihabosítjuk.

A krész krémet rákenjük a lapra. Ízlés szerint díszítjük a gyümölcsökkel, akár vágott mentaleveleket is szórhatunk rá.

A zselatint elkészítjük a tasakon található leírás szerint és bevonjuk vele a tortát.

Ha a zsleatin megdermedt, szeletelve kínáljuk.