Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Focipálya torta recept

Focipálya torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
24 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Sárga piskóta (a tepsi mérete: 30*14 cm):

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek kristálycukor
    • 4 ek finomliszt
    • 1 nagyobb csipet szódabikarbóna
    • 2 ek víz
    • vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

    Kakaós piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek kristálycukor
    • 4 ek finomliszt
    • 2 ek holland kakaópor
    • 1 nagyobb csipet szódabikarbóna
    • 2 evőkanál víz
    • vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

    Csokikrém:

    • 0,5 l tej
    • 7,5 dkg finomliszt
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 3 ek holland kakaópor
    • 25 dkg margarin
    • 5-10 dkg porcukor (ízlés szerint)

    Hamis marcipán:

    • 1 dl tej
    • 350 g kristálycukor
    • 200 g rétesliszt (finomliszt is jó átszitálva)
    • 125 g vaj (lehetőség szerint teavaj inkább, de lehet sima sütőmargarin is)
    • 1 evőkanál mandulaaroma vagy zöld ételfesték

    Raffaello:

    • 8 dkg tejpor
    • 5 dkg kókuszreszelék
    • 5 dkg vaj (inkább teavaj)
    • 30 ml víz
    • 4 dkg porcukor
    • 5 dkg kókuszreszelék (hempergetéshez)

    Elkészítése:

    Piskóták:

    A torta hozzávalóit sorban robotgéppel összekeverjük: a tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, tojássárgákat, finomlisztet, a szódabikarbónát és a vizet.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt kisütjük.

    A kakaós lapot is ugyanígy készítjük, csak hozzáadjuk a kakaóport is a liszttel együtt.

    A kész lapokat kihűtjük.

    Hamis marcipán:

    A tejben elkeverjük a kristálycukrot és felforraljuk, majd alacsony fokon (tartalékon) hagyjuk gyöngyözni, amíg a cukor fellvad. Belekeverjük a réteslisztet vagy az átszitált finomlisztet, majd állandóan kevergetve felfőzzük.

    Keverjük bele a vajat és az ételfestéket is. Ha kihűlt, pár órára, de legalább 5 óra hosszára tegyük hűtőbe a marcipánunkat.

    Ha kivettük a hűtőből, akkor pár evőkanál porcukrot hintsünk szét gyúródeszkán és azon formázhatjuk marcipánunkat. A nyújtófát is porcukrozzuk be, úgy nem ragad rá marcipán, de óvatosan bánjunk a porcukorral, mert ha sokat rakunk hozzá nyújtásnál és formázásnál akkor átalakul a masszánk és folyós lesz.

    Csokikrém:

    A tejet felforraljuk, beletesszük a lisztet, a kis kockákra vágott étcsokoládét és a kakaóport, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

    Ha kihűlt hozzákeverjük a margarint és a kellő mennyiségű porcukrot.

    Raffaello:

    A vizet és a cukrot együtt felforraljuk. Egy tálban összekeverjük a tejport, és a kókuszreszeléket, mikor felfort a szirup, akkor hozzáadjuk a keveréket és a legvégén a felolvasztott vajat is hozzákverjük.

    Sima masszát kaptunk, hűlni hagyjuk és utána már formázni is lehet, amilyenre szeretnék, náluk a rafaello lesz a focikapu, a pályaválasztó és a focilabda.

    A torta feldíszítése:

    Alulra kerül az egyik piskóta, rákerül a krémnek a 2/3-ada, szépen elsimítjuk rajta, rátesszük a másik lapot a tetejére. Rárakjuk a kinyújtott hamis marcipánt és elegyengetjük rajta.

    A torta oldalát feldíszítjük, tortadíszítővel a maradék csokikrémmel.

    A torta tetejére, megformázzuk a díszeket a raffaelloból és a maradék marcipánból.

    Tipp:

    Én ezt a tortát az ikrek szülinapjára készítettem, nagy volt az öröm mikor meglátták és hamar el is fogyott!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá