Hozzávalók:
Sárga piskóta (a tepsi mérete: 30*14 cm):
Kakaós piskóta:
Csokikrém:
Hamis marcipán:
Raffaello:
Elkészítése:
A torta hozzávalóit sorban robotgéppel összekeverjük: a tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, tojássárgákat, finomlisztet, a szódabikarbónát és a vizet.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt kisütjük.
A kakaós lapot is ugyanígy készítjük, csak hozzáadjuk a kakaóport is a liszttel együtt.
A kész lapokat kihűtjük.
A tejben elkeverjük a kristálycukrot és felforraljuk, majd alacsony fokon (tartalékon) hagyjuk gyöngyözni, amíg a cukor fellvad. Belekeverjük a réteslisztet vagy az átszitált finomlisztet, majd állandóan kevergetve felfőzzük.
Keverjük bele a vajat és az ételfestéket is. Ha kihűlt, pár órára, de legalább 5 óra hosszára tegyük hűtőbe a marcipánunkat.
Ha kivettük a hűtőből, akkor pár evőkanál porcukrot hintsünk szét gyúródeszkán és azon formázhatjuk marcipánunkat. A nyújtófát is porcukrozzuk be, úgy nem ragad rá marcipán, de óvatosan bánjunk a porcukorral, mert ha sokat rakunk hozzá nyújtásnál és formázásnál akkor átalakul a masszánk és folyós lesz.
A tejet felforraljuk, beletesszük a lisztet, a kis kockákra vágott étcsokoládét és a kakaóport, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha kihűlt hozzákeverjük a margarint és a kellő mennyiségű porcukrot.
A vizet és a cukrot együtt felforraljuk. Egy tálban összekeverjük a tejport, és a kókuszreszeléket, mikor felfort a szirup, akkor hozzáadjuk a keveréket és a legvégén a felolvasztott vajat is hozzákverjük.
Sima masszát kaptunk, hűlni hagyjuk és utána már formázni is lehet, amilyenre szeretnék, náluk a rafaello lesz a focikapu, a pályaválasztó és a focilabda.
Alulra kerül az egyik piskóta, rákerül a krémnek a 2/3-ada, szépen elsimítjuk rajta, rátesszük a másik lapot a tetejére. Rárakjuk a kinyújtott hamis marcipánt és elegyengetjük rajta.
A torta oldalát feldíszítjük, tortadíszítővel a maradék csokikrémmel.
A torta tetejére, megformázzuk a díszeket a raffaelloból és a maradék marcipánból.
Én ezt a tortát az ikrek szülinapjára készítettem, nagy volt az öröm mikor meglátták és hamar el is fogyott!