Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehércsokoládés meggytorta recept

Fehércsokoládés meggytorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Diós piskóta:

    • 7 dkg liszt
    • 5 dkg darált dió
    • 7 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 1 ek forró víz

    Alsó fehércsokoládés réteg:

    • 10 dkg fehércsokoládé
    • 3 dl habtejszín
    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz

    Meggyes réteg:

    • 50 dkg magozott meggy (vagy meggybefőtt)
    • 20 dkg kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 3 db szegfűszeg
    • fél citrom reszelt héja
    • 2 dl víz
    • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz

    A felső fehércsokoládés réteg:

    • 10 dkg fehércsokoládé
    • 3 dl habtejszín
    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz

    Elkészítése:

    Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot és a vaníliás cukrot, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd robotgéppel pár perc alatt keverjük jó habosra.

    Amikor már jó habos, csorgassuk hozzá a forró vizet és keverjük még 1-2 percig.

    Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a darált diót és keverőkanállal óvatosan keverjük, forgassuk össze.

    A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a diós masszát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük tűpróbáig (kb 10-15 perc).

    A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

    A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot és keverjük simára.

    1 dl habtejszínt melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt fehér csokoládét, és addig keverjük míg teljesen felolvad és éppen csak langyos lesz. Ezután csorgassuk a mascarponekrémhez és keverjük alaposan össze.

    A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután öntsük hozzá a csokoládés mascarponekrémhez és keverjük alaposan össze.

    A maradék tejszínhabot verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan szintén keverjük hozzá a krémhez.

    A kihűlt piskótát helyezzük vissza a sütőpapírral kibélelt tortaformába, egyenletesen öntsük rá a csokoládés mascarponekrémet, majd tegyük be kb 2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

    A kimagozott meggyet öntsük fel a vízzel, majd a cukorral, a vaníliás cukorral, a szegfűszeggel, a reszelt citromhéjjal és az őrölt fahéjjal főzzük kb 10 percig. Ezután vegyük ki az szegfűszeget és botmixerrel pépesítsük, majd hűtsük ki (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).

    A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután a langyosra hűlt zselatint öntsük hozzá a pépesített meggyhez, majd keverjük alaposan össze.

    Ezután vegyük ki a tortát a hűtőből és a megdermedt csokoládés krémre, egyenletesen kanalazzuk rá a meggyet, majd tegyük be a hűtőbe kb 2 órára hogy a meggyes réteg is megdermedjen.

    A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot és keverjük simára.

    1 dl habtejszínt melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt fehér csokoládét, és addig keverjük míg teljesen felolvad és éppen csak langyos lesz. Ezután csorgassuk a mascarponekrémhez és keverjük alaposan össze.

    A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután öntsük hozzá a csokoládés mascarponekrémhez és keverjük alaposan össze.

    A maradék tejszínhabot verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan szintén keverjük hozzá a krémhez.

    A kihűlt piskótát helyezzük vissza a sütőpapírral kibélelt tortaformába, egyenletesen öntsük rá a csokoládés mascarponekrémet, majd tegyük be kb 2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

    Vegyük ki a tortát a hűtőből és a meggyes rétegre egyenletesen öntsük rá a csokoládés mascarponekrémet, majd tegyük be kb 2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

    Tipp:

    Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük tortatálra, díszítsük ízlés szerint tejszínhabbal és meggyszemekkel, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá