Fehércsokoládés meggytorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Diós piskóta:

  • 7 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 7 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojás (nagy)
  • 1 ek forró víz

Alsó fehércsokoládés réteg:

  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 3 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz

Meggyes réteg:

  • 50 dkg magozott meggy (vagy meggybefőtt)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • fél citrom reszelt héja
  • 2 dl víz
  • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz

A felső fehércsokoládés réteg:

  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 3 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz

Elkészítése:

Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot és a vaníliás cukrot, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd robotgéppel pár perc alatt keverjük jó habosra.

Amikor már jó habos, csorgassuk hozzá a forró vizet és keverjük még 1-2 percig.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a darált diót és keverőkanállal óvatosan keverjük, forgassuk össze.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a diós masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük tűpróbáig (kb 10-15 perc).

A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot és keverjük simára.

1 dl habtejszínt melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt fehér csokoládét, és addig keverjük míg teljesen felolvad és éppen csak langyos lesz. Ezután csorgassuk a mascarponekrémhez és keverjük alaposan össze.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután öntsük hozzá a csokoládés mascarponekrémhez és keverjük alaposan össze.

A maradék tejszínhabot verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan szintén keverjük hozzá a krémhez.

A kihűlt piskótát helyezzük vissza a sütőpapírral kibélelt tortaformába, egyenletesen öntsük rá a csokoládés mascarponekrémet, majd tegyük be kb 2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

A kimagozott meggyet öntsük fel a vízzel, majd a cukorral, a vaníliás cukorral, a szegfűszeggel, a reszelt citromhéjjal és az őrölt fahéjjal főzzük kb 10 percig. Ezután vegyük ki az szegfűszeget és botmixerrel pépesítsük, majd hűtsük ki (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután a langyosra hűlt zselatint öntsük hozzá a pépesített meggyhez, majd keverjük alaposan össze.

Ezután vegyük ki a tortát a hűtőből és a megdermedt csokoládés krémre, egyenletesen kanalazzuk rá a meggyet, majd tegyük be a hűtőbe kb 2 órára hogy a meggyes réteg is megdermedjen.

A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot és keverjük simára.

1 dl habtejszínt melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt fehér csokoládét, és addig keverjük míg teljesen felolvad és éppen csak langyos lesz. Ezután csorgassuk a mascarponekrémhez és keverjük alaposan össze.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután öntsük hozzá a csokoládés mascarponekrémhez és keverjük alaposan össze.

A maradék tejszínhabot verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan szintén keverjük hozzá a krémhez.

A kihűlt piskótát helyezzük vissza a sütőpapírral kibélelt tortaformába, egyenletesen öntsük rá a csokoládés mascarponekrémet, majd tegyük be kb 2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Vegyük ki a tortát a hűtőből és a meggyes rétegre egyenletesen öntsük rá a csokoládés mascarponekrémet, majd tegyük be kb 2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Tipp:

Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük tortatálra, díszítsük ízlés szerint tejszínhabbal és meggyszemekkel, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.