Fehércsokoládés meggytorta

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Diós piskóta:

  • 7 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 7 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojás (nagy)
  • 1 ek forró víz

Alsó fehércsokoládés réteg:

  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 3 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz

Meggyes réteg:

  • 50 dkg magozott meggy (vagy meggybefőtt)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • fél citrom reszelt héja
  • 2 dl víz
  • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz

A felső fehércsokoládés réteg:

  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 3 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz