Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Diós piskóta:
Alsó fehércsokoládés réteg:
Meggyes réteg:
A felső fehércsokoládés réteg:
Elkészítése:
Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot és a vaníliás cukrot, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd robotgéppel pár perc alatt keverjük jó habosra.
Amikor már jó habos, csorgassuk hozzá a forró vizet és keverjük még 1-2 percig.
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a darált diót és keverőkanállal óvatosan keverjük, forgassuk össze.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a diós masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük tűpróbáig (kb 10-15 perc).
A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot és keverjük simára.
1 dl habtejszínt melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt fehér csokoládét, és addig keverjük míg teljesen felolvad és éppen csak langyos lesz. Ezután csorgassuk a mascarponekrémhez és keverjük alaposan össze.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután öntsük hozzá a csokoládés mascarponekrémhez és keverjük alaposan össze.
A maradék tejszínhabot verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan szintén keverjük hozzá a krémhez.
A kihűlt piskótát helyezzük vissza a sütőpapírral kibélelt tortaformába, egyenletesen öntsük rá a csokoládés mascarponekrémet, majd tegyük be kb 2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
A kimagozott meggyet öntsük fel a vízzel, majd a cukorral, a vaníliás cukorral, a szegfűszeggel, a reszelt citromhéjjal és az őrölt fahéjjal főzzük kb 10 percig. Ezután vegyük ki az szegfűszeget és botmixerrel pépesítsük, majd hűtsük ki (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután a langyosra hűlt zselatint öntsük hozzá a pépesített meggyhez, majd keverjük alaposan össze.
Ezután vegyük ki a tortát a hűtőből és a megdermedt csokoládés krémre, egyenletesen kanalazzuk rá a meggyet, majd tegyük be a hűtőbe kb 2 órára hogy a meggyes réteg is megdermedjen.
A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot és keverjük simára.
1 dl habtejszínt melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt fehér csokoládét, és addig keverjük míg teljesen felolvad és éppen csak langyos lesz. Ezután csorgassuk a mascarponekrémhez és keverjük alaposan össze.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután öntsük hozzá a csokoládés mascarponekrémhez és keverjük alaposan össze.
A maradék tejszínhabot verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan szintén keverjük hozzá a krémhez.
A kihűlt piskótát helyezzük vissza a sütőpapírral kibélelt tortaformába, egyenletesen öntsük rá a csokoládés mascarponekrémet, majd tegyük be kb 2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Vegyük ki a tortát a hűtőből és a meggyes rétegre egyenletesen öntsük rá a csokoládés mascarponekrémet, majd tegyük be kb 2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük tortatálra, díszítsük ízlés szerint tejszínhabbal és meggyszemekkel, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk.