Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas csokoládétorta recept

Fahéjas csokoládétorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 20 dkg étcsokoládé (74 %-os)
    • 8 dkg vaj
    • 10 dkg liszt
    • csipet só
    • 1 tk sütőpor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 20 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1 tk narancshéj (reszelt, szárított)

    Csokoládé ganache:

    • 10 dkg étcsokoládé (70 %-os)
    • 1 dl habtejszín
    • 1 mokkáskanál vaj

    Elkészítése:

    A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá a vajat és gőzfürdő fölött olvasszuk fel. Ezután vegyük le a gőzről, keverjük hozzá a fahéjat és a narancshéjat, majd hagyjuk kihűlni.

    A tojások fehérjét egy csipet sóval, kezdjük el habbá keverni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adjunk hozzá 10 dkg porcukrot, majd keverjük kemény habbá. Ezután tegyük félre.

    A tojások sárgájához adjunk hozzá 10 dkg porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük jó habosra.

    Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a vajas-csokis keveréket, majd keverjük simára.

    Ezután apránként adagolva, egy keverőkanállal keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.

    Végül szitáljuk hozzá a sóval és sütőporral összekevert lisztet, majd óvatosan forgassuk össze.

    A tortaformát béleljük ki sütőpapírral (vagy ízlés szerint zsírozzuk és lisztezzük ki), majd egyenletesen simítsuk bele a masszát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

    A habtejszínt és a vajat tegyük egy edénybe, majd kevergetve melegítsük forráspontig.

    A csokoládét tördeljük apró darabokra, majd adjuk hozzá a tűzről levett, forró tejszínhez és gyors mozdulatokkal keverjük simára.

    Ezután öntsük rá a teljesen kihűlt torta tetejére, majd egyenletesen vonjuk be vele úgy, hogy kissé az oldalára is lefolyjon a csokoládé.

    Az elkészült tortát tegyük be a hűtőbe, vagy hideg helyre, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen a tetején.

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A tésztája jó szaftos marad, nem szárad ki sütés közben. Igazi kalóriabomba, de nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá