Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Tészta:
Csokoládé ganache:
Elkészítése:
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá a vajat és gőzfürdő fölött olvasszuk fel. Ezután vegyük le a gőzről, keverjük hozzá a fahéjat és a narancshéjat, majd hagyjuk kihűlni.
A tojások fehérjét egy csipet sóval, kezdjük el habbá keverni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adjunk hozzá 10 dkg porcukrot, majd keverjük kemény habbá. Ezután tegyük félre.
A tojások sárgájához adjunk hozzá 10 dkg porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük jó habosra.
Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a vajas-csokis keveréket, majd keverjük simára.
Ezután apránként adagolva, egy keverőkanállal keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.
Végül szitáljuk hozzá a sóval és sütőporral összekevert lisztet, majd óvatosan forgassuk össze.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral (vagy ízlés szerint zsírozzuk és lisztezzük ki), majd egyenletesen simítsuk bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
A habtejszínt és a vajat tegyük egy edénybe, majd kevergetve melegítsük forráspontig.
A csokoládét tördeljük apró darabokra, majd adjuk hozzá a tűzről levett, forró tejszínhez és gyors mozdulatokkal keverjük simára.
Ezután öntsük rá a teljesen kihűlt torta tetejére, majd egyenletesen vonjuk be vele úgy, hogy kissé az oldalára is lefolyjon a csokoládé.
Az elkészült tortát tegyük be a hűtőbe, vagy hideg helyre, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen a tetején.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A tésztája jó szaftos marad, nem szárad ki sütés közben. Igazi kalóriabomba, de nagyon finom.