Dobostorta tejcsokis krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g porcukor
- 120 g liszt
- 30 g olvasztott, majd kihűtött vaj
A krémhez:
- 500 g tejcsoki
- 100 g étcsoki
- 5 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 2 evőkanál porcukor
- 300 g vaj + 1 evőkanál porcukor
A karamellhez:
- 150 g cukor
- 3 csepp ecet
- 1 kis diónyi nagyságú vaj
Elkészítése:
A lapokot érdemes két részletben elkészíteni, így egyenletes lapokat tudunk sütni.
Kikavarunk 3 tojássárgát 60 g porcukorral, majd hozzákeverünk 15 g olvasztott, majd visszahűtött vajat és 60 g átszitált lisztet.
Felverjük a 3 tojásferhérjét és óvatosan belekeverjük a tojássárgás masszába.
Sütőpapírra 3 darab 24 cm-es kört rajzolunk, majd ezekre kenjük egyenletesen a piskótamasszát, majd helyezzük őket egy sütőlemezre és egyenként süssük világosra.
180 fokos, előre melegített sütőben kb 7-10 perc alatt elkészülnek a lapok.
Megismeteljük a megmaradt 3 tojással, így 6 lapot sütünk. Félreteszünk 1 lapot a tetejének.
A krémhez összekeverjük a tojásokat a 2 evőkanál porcukorral és a lereszelt csokival. Gőz felett főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.
A vajat habosítsuk ki 1 kanál porcukkoral, majd hozzákeverjük a hideg csokoládékrémet és kihabosítjuk az egészet.
Töltsük be az 5 piskótalapot a krémmel, majd vonjuk be a torta oldalát és a tetejét is a krémmel, majd tegyünk félre kb 2-3 kanállal a díszítéshez.
Tegyük a tortát hűvös helyre.
A karamellhez olvasszuk meg a cukrot az ecettel és a vajjal, majd lassú tűzön karamellizáljuk világosra.
Közben készítsünk elő egy darab hideg vajat és egy éles pengéjű kést, mert gyorsan kell dolgoznunk a karamellel!
A karamellt a félretett piskótalapra egyenletesen símitsuk rá, majd a jól bevajazott késsel óvatosan jelöljünk be 8 cikket (lehet 12-őt cikket is, ha vékonyabb szeleteket akarunk).
Ismételjük gyors mozdulatokkal a cikkek bejelölését, amíg szépen el nem válnak. Vajazzuk sűrűn a kést, hogy a karamell ne ragadjon rá.
Egy habzsákkal nyomjunk 8 vagy 12 krémrózsát a torta tetejére, majd helyezzük rájuk ferdén a karamelles piskótacikkeket. Legutóljára nyomjunk egy krémrózsát a torta közepére. Vonjuk be a cikkek szélét is egy kis krémmel így betakarjuk a piskóta szélét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »