Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dobostorta tejcsokis krémmel recept

Dobostorta tejcsokis krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 120 g porcukor
    • 120 g liszt
    • 30 g olvasztott, majd kihűtött vaj

    A krémhez:

    • 500 g tejcsoki
    • 100 g étcsoki
    • 5 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 2 evőkanál porcukor
    • 300 g vaj + 1 evőkanál porcukor

    A karamellhez:

    • 150 g cukor
    • 3 csepp ecet
    • 1 kis diónyi nagyságú vaj

    Elkészítése:

    A lapokot érdemes két részletben elkészíteni, így egyenletes lapokat tudunk sütni.

    Kikavarunk 3 tojássárgát 60 g porcukorral, majd hozzákeverünk 15 g olvasztott, majd visszahűtött vajat és 60 g átszitált lisztet.

    Felverjük a 3 tojásferhérjét és óvatosan belekeverjük a tojássárgás masszába.

    Sütőpapírra 3 darab 24 cm-es kört rajzolunk, majd ezekre kenjük egyenletesen a piskótamasszát, majd helyezzük őket egy sütőlemezre és egyenként süssük világosra.

    180 fokos, előre melegített sütőben kb 7-10 perc alatt elkészülnek a lapok.

    Megismeteljük a megmaradt 3 tojással, így 6 lapot sütünk. Félreteszünk 1 lapot a tetejének.

    A krémhez összekeverjük a tojásokat a 2 evőkanál porcukorral és a lereszelt csokival. Gőz felett főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.

    A vajat habosítsuk ki 1 kanál porcukkoral, majd hozzákeverjük a hideg csokoládékrémet és kihabosítjuk az egészet.

    Töltsük be az 5 piskótalapot a krémmel, majd vonjuk be a torta oldalát és a tetejét is a krémmel, majd tegyünk félre kb 2-3 kanállal a díszítéshez.

    Tegyük a tortát hűvös helyre.

    A karamellhez olvasszuk meg a cukrot az ecettel és a vajjal, majd lassú tűzön karamellizáljuk világosra.

    Közben készítsünk elő egy darab hideg vajat és egy éles pengéjű kést, mert gyorsan kell dolgoznunk a karamellel!

    A karamellt a félretett piskótalapra egyenletesen símitsuk rá, majd a jól bevajazott késsel óvatosan jelöljünk be 8 cikket (lehet 12-őt cikket is, ha vékonyabb szeleteket akarunk).

    Ismételjük gyors mozdulatokkal a cikkek bejelölését, amíg szépen el nem válnak. Vajazzuk sűrűn a kést, hogy a karamell ne ragadjon rá.

    Egy habzsákkal nyomjunk 8 vagy 12 krémrózsát a torta tetejére, majd helyezzük rájuk ferdén a karamelles piskótacikkeket. Legutóljára nyomjunk egy krémrózsát a torta közepére. Vonjuk be a cikkek szélét is egy kis krémmel így betakarjuk a piskóta szélét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá