Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nagyon csokis dobostorta recept

Nagyon csokis dobostorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 16 cm-es formához:
    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 ek cukor
    • 3 ek liszt
    • 2 ek kakaópor

    Krémhez:

    • 4 dl habtejszín
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg kakaópor
    • 15 dkg margarin
    • 30 dkg olvasztott étcsoki

    Karamell tetőhöz:

    • 15 dkg porcukor
    • 4 ek víz
    • 2 tk margarin
    • 2 tk ecet

    Elkészítése:

    A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, kakaóport és két kanálnyit a felvert fehérjéből.

    A fehérjét spatulával óvatosan a sárgájás részhez öntjük és vigyázva összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab.

    16 cm-es bélelt kapcsos formába töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük tűpróbáig. Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni. Kicsi, de szép, magas tésztát fogunk kapni.

    Miután a tészta teljesen kihűlt 5 vékony lapra vágjuk.

    A krémhez tejszínt a cukorral összeforraljuk, majd a lángról levéve belekeverjük a kakaóport. Időnként megkevergetve hagyjuk langyosra hűlni. Amikor már langyos, hozzáadjuk a margarint és simára keverjük vele.

    A csokoládét apróra tördelve gőz felett megolvasztjuk és apránként hozzákanalazzuk a tejszínes keveréket. Ezután hűtőben hagyjuk megdermedni kb egy órán át.

    Ha ezután nagyon hígnak találjuk a krémet, adjunk még hozzá nyugodtan több olvasztott csokoládét és kakaóport, mert sajnos nem minden tejszín nyújtja ugyanazt az állagot, ezt már megfigyeltem.

    Rétegezzünk négy piskótát a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortánkat.

    A karamell tetőhöz az ötödik tortalapunkat fogjuk felhasználni. A karamellhez összeforraljuk a porcukrot a vízzel, margarinnal, ecettel közepes lángon és kevergetve aranyszínűre karamellizáljuk.

    A piskótalapot sütőpapírral bélelt, tepsi fölé helyezett rácsra tesszük, majd a karamellt a közepére csurgatjuk és gyors mozdulatokkal spatulával elegyengetjük rajta.

    10. Forró vizes vagy vajazott késsel gyors mozdulatokkal felcikkezzük a karamelles körlapunkat, széthúzzuk és hagyjuk pár pillanat alatt megszilárdulni.

    A karamelles cikkekkel, maradék csokikrémmel, reszelt étcsokoládéval díszítjük a tortánkat. Fogyasztás előtt legalább két órán át hűtjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá