Hozzávalók:
A piskótához:
A krémhez:
A karamellhez:
Elkészítése:
A lapokot érdemes két részletben elkészíteni, így egyenletes lapokat tudunk sütni.
Kikavarunk 3 tojássárgát 60 g porcukorral, majd hozzákeverünk 15 g olvasztott, majd visszahűtött vajat és 60 g átszitált lisztet.
Felverjük a 3 tojásferhérjét és óvatosan belekeverjük a tojássárgás masszába.
Sütőpapírra 3 darab 24 cm-es kört rajzolunk, majd ezekre kenjük egyenletesen a piskótamasszát, majd helyezzük őket egy sütőlemezre és egyenként süssük világosra.
180 fokos, előre melegített sütőben kb 7-10 perc alatt elkészülnek a lapok.
Megismeteljük a megmaradt 3 tojással, így 6 lapot sütünk. Félreteszünk 1 lapot a tetejének.
A krémhez összekeverjük a tojásokat a 2 evőkanál porcukorral és a lereszelt csokival. Gőz felett főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.
A vajat habosítsuk ki 1 kanál porcukkoral, majd hozzákeverjük a hideg csokoládékrémet és kihabosítjuk az egészet.
Töltsük be az 5 piskótalapot a krémmel, majd vonjuk be a torta oldalát és a tetejét is a krémmel, majd tegyünk félre kb 2-3 kanállal a díszítéshez.
Tegyük a tortát hűvös helyre.
A karamellhez olvasszuk meg a cukrot az ecettel és a vajjal, majd lassú tűzön karamellizáljuk világosra.
Közben készítsünk elő egy darab hideg vajat és egy éles pengéjű kést, mert gyorsan kell dolgoznunk a karamellel!
A karamellt a félretett piskótalapra egyenletesen símitsuk rá, majd a jól bevajazott késsel óvatosan jelöljünk be 8 cikket (lehet 12-őt cikket is, ha vékonyabb szeleteket akarunk).
Ismételjük gyors mozdulatokkal a cikkek bejelölését, amíg szépen el nem válnak. Vajazzuk sűrűn a kést, hogy a karamell ne ragadjon rá.
Egy habzsákkal nyomjunk 8 vagy 12 krémrózsát a torta tetejére, majd helyezzük rájuk ferdén a karamelles piskótacikkeket. Legutóljára nyomjunk egy krémrózsát a torta közepére. Vonjuk be a cikkek szélét is egy kis krémmel így betakarjuk a piskóta szélét.