Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dobostorta muffin recept

Dobostorta muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 15 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg margarin
    • reszelt citromhéj
    • csipet só
    • 1,5 dl tej

    Krém:

    • 30 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 dl méz
    • 1 tábla étcsokoládé
    • 1,5 dl tejszín
    • 10 dkg holland kakaópor

    Cukorszilánkhoz:

    • 10 dkg kristálycukor

    Elkészítése:

    A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A sütőporral elkevert lisztet is hozzákeverjük, majd a tejet és simára keverjük az egészet.

    180 fokra előmelegített sütőben, muffin sütőformába illesztett muffin papírba, félig töltve a formákat aranybarnára sütjük kb 20-25 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni.

    A krémhez habosra keverjük a margarint a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, mézet és a gözfelett megolvasztott csokoládét, amit előtte hagytunk kihűlni. Mindezt jól elkeverjük és végül a felvert tejszínt is beledolgozzuk.

    Hűtőben pihen, míg a cukrot megolvasztjuk és sütőpapíron elkenve hagyjuk megszilárdulni, majd összetörjük.

    Habzsákba töltjük a krémet, a muffinok tetejére nyomjuk, majd cukorszilánkokkal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá