Szilvásgombóc muffin recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg rizsliszt
- 1 cs sütőpor (12 g)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor vagy eritrit
- 5 dkg puha vaj
- 1,5 dl joghurt
- 15 dkg szilvalekvár (házi, cukor nélküli)
- 3 evőkanál víz
- 1 kk őrölt fahéj
A töltelékhez:
- 25 dkg szilvalekvár
A tetejére:
- 5-10 dkg GM étcsoki
- 1 ek étolaj
- deckorcukorka
Elkészítése:
A muffintepsibe beletesszük a papírkapszlikat. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A töltelékhez a szilvalekvárból vizes kézzel 12 db dió nagyságú gombócot formázunk.
Keverjük össze a liszteket a sütőporral. A tojásokat a többi hozzávalóval együtt a robotgéppel vagy botmixerrel keverjük össze, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet is.
Minden kapszliba tegyünk egy-egy evőkanálnyi masszát, majd tegyük rá, az elkészített lekvár gombócokból egyet-egyet, végül osszuk el a tetején a maradék masszát. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Az étcsokoládét az olajjal gőz fölött kevergetve felolvasztjuk, a muffinokat belemártjuk, majd dekorcukorkával megszórjuk.
Miután a csoki megdermedt tálalható is.