Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvásgombóc muffin recept

Szilvásgombóc muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg rizsliszt
    • 1 cs sütőpor (12 g)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor vagy eritrit
    • 5 dkg puha vaj
    • 1,5 dl joghurt
    • 15 dkg szilvalekvár (házi, cukor nélküli)
    • 3 evőkanál víz
    • 1 kk őrölt fahéj

    A töltelékhez:

    • 25 dkg szilvalekvár

    A tetejére:

    • 5-10 dkg GM étcsoki
    • 1 ek étolaj
    • deckorcukorka

    Elkészítése:

    A muffintepsibe beletesszük a papírkapszlikat. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

    A töltelékhez a szilvalekvárból vizes kézzel 12 db dió nagyságú gombócot formázunk.

    Keverjük össze a liszteket a sütőporral. A tojásokat a többi hozzávalóval együtt a robotgéppel vagy botmixerrel keverjük össze, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet is.

    Minden kapszliba tegyünk egy-egy evőkanálnyi masszát, majd tegyük rá, az elkészített lekvár gombócokból egyet-egyet, végül osszuk el a tetején a maradék masszát. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

    Az étcsokoládét az olajjal gőz fölött kevergetve felolvasztjuk, a muffinokat belemártjuk, majd dekorcukorkával megszórjuk.

    Miután a csoki megdermedt tálalható is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá