Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A muffintepsibe beletesszük a papírkapszlikat. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A töltelékhez a szilvalekvárból vizes kézzel 12 db dió nagyságú gombócot formázunk.
Keverjük össze a liszteket a sütőporral. A tojásokat a többi hozzávalóval együtt a robotgéppel vagy botmixerrel keverjük össze, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet is.
Minden kapszliba tegyünk egy-egy evőkanálnyi masszát, majd tegyük rá, az elkészített lekvár gombócokból egyet-egyet, végül osszuk el a tetején a maradék masszát. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Az étcsokoládét az olajjal gőz fölött kevergetve felolvasztjuk, a muffinokat belemártjuk, majd dekorcukorkával megszórjuk.
Miután a csoki megdermedt tálalható is.