Szilvásgombóc muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szilvásgombóc muffin

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 30 dkg rizsliszt
  • 1 cs sütőpor (12 g)
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor vagy eritrit
  • 5 dkg puha vaj
  • 1,5 dl joghurt
  • 15 dkg szilvalekvár (házi, cukor nélküli)
  • 3 evőkanál víz
  • 1 kk őrölt fahéj

A töltelékhez:

  • 25 dkg szilvalekvár

A tetejére:

  • 5-10 dkg GM étcsoki
  • 1 ek étolaj
  • deckorcukorka

Elkészítése:

A muffintepsibe beletesszük a papírkapszlikat. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A töltelékhez a szilvalekvárból vizes kézzel 12 db dió nagyságú gombócot formázunk.

Keverjük össze a liszteket a sütőporral. A tojásokat a többi hozzávalóval együtt a robotgéppel vagy botmixerrel keverjük össze, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet is.

Minden kapszliba tegyünk egy-egy evőkanálnyi masszát, majd tegyük rá, az elkészített lekvár gombócokból egyet-egyet, végül osszuk el a tetején a maradék masszát. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Az étcsokoládét az olajjal gőz fölött kevergetve felolvasztjuk, a muffinokat belemártjuk, majd dekorcukorkával megszórjuk.

Miután a csoki megdermedt tálalható is.