Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dobos torta díszítő cukormázzal recept

Dobos torta díszítő cukormázzal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta lapokhoz:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 12 dkg liszt
    • 1 teáskanál sütőpor

    Krémhez:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (250g)
    • 25 dkg cukor
    • 4 dkg keményítő
    • 1 evőkanál vanília aroma
    • 30 dkg vaj
      7 dkg keserű kakaópor

    Karamell lapokhoz:

    • 30 dkg cukor
    • 1 dkg vaj
    • 4 csepp ecet

    A díszítő mázhoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 14-15 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.Hozzákeverjük a tojások sárgáját és végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.

    6 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Egy nagy tepsibe sütőpapírt fektetünk és egy sütőforma segítségével tortaformát rajzolunk rá. Erre a körre simítjuk az első adag krémet és egyesével, 170 fokon, pár perc alatt készre sütjük a tortalapokat. Figyeljünk rá, mert hamar megsül és megéghet!

    A krémhez a tojásokat a cukorral, a keményítővel és a vanília aromával vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve folyékonyra melegítjük. A tűzről levéve, robotgéppel addig verjük amíg szoba hőmérsékletűre nem hűl, és be nem sűrűsödik a krémünk.A vajat a kakaóporral habosra keverjük, és kis adagokban hozzáadjuk a tojásos krémünket is, majd szép, sima krémmé dolgozzuk.

    Ha megsültek a lapok, egyet félreteszünk ,ez lesz majd a karamellás fedőlap. A többit megtöltjük a csokis krémmel úgy, hogy hagyunk a torta oldalára és tetejére.

    A karamellhez a cukrot aranybarnára karamellizáljuk. Belekeverjük a vajat és az ecetet, majd óvatosan a 6. lapra öltjük. Pár másodpercet várunk és forró késsel szépen feldaraboljuk a lapokat.A

    tojásfehérjét a porcukorral addig keverjük amíg sűrű krémet nem kapunk. Habzsákba töltjük és díszítjük vele a karamell lapokat.

    Tipp:

    Első dobostortám, ami egy Magyaros ételekről szóló versenyre készült.
    Mindenki túl kevésnek találta ezt az adagot belőle. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá