Dobos torta díszítő cukormázzal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Dobos torta díszítő cukormázzal

Hozzávalók:

Piskóta lapokhoz:

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor

Krémhez:

  • 5 tojás (250g)
  • 25 dkg cukor
  • 4 dkg keményítő
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 30 dkg vaj
    7 dkg keserű kakaópor

Karamell lapokhoz:

  • 30 dkg cukor
  • 1 dkg vaj
  • 4 csepp ecet

A díszítő mázhoz:

  • 1 tojás fehérje
  • 14-15 dkg porcukor

Elkészítése:

A piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.Hozzákeverjük a tojások sárgáját és végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.

6 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Egy nagy tepsibe sütőpapírt fektetünk és egy sütőforma segítségével tortaformát rajzolunk rá. Erre a körre simítjuk az első adag krémet és egyesével, 170 fokon, pár perc alatt készre sütjük a tortalapokat. Figyeljünk rá, mert hamar megsül és megéghet!

A krémhez a tojásokat a cukorral, a keményítővel és a vanília aromával vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve folyékonyra melegítjük. A tűzről levéve, robotgéppel addig verjük amíg szoba hőmérsékletűre nem hűl, és be nem sűrűsödik a krémünk.A vajat a kakaóporral habosra keverjük, és kis adagokban hozzáadjuk a tojásos krémünket is, majd szép, sima krémmé dolgozzuk.

Ha megsültek a lapok, egyet félreteszünk ,ez lesz majd a karamellás fedőlap. A többit megtöltjük a csokis krémmel úgy, hogy hagyunk a torta oldalára és tetejére.

A karamellhez a cukrot aranybarnára karamellizáljuk. Belekeverjük a vajat és az ecetet, majd óvatosan a 6. lapra öltjük. Pár másodpercet várunk és forró késsel szépen feldaraboljuk a lapokat.A

tojásfehérjét a porcukorral addig keverjük amíg sűrű krémet nem kapunk. Habzsákba töltjük és díszítjük vele a karamell lapokat.

Tipp:

Első dobostortám, ami egy Magyaros ételekről szóló versenyre készült.
Mindenki túl kevésnek találta ezt az adagot belőle. :)