Hozzávalók:
Piskóta lapokhoz:
Krémhez:
Karamell lapokhoz:
A díszítő mázhoz:
Elkészítése:
A piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.Hozzákeverjük a tojások sárgáját és végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
6 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Egy nagy tepsibe sütőpapírt fektetünk és egy sütőforma segítségével tortaformát rajzolunk rá. Erre a körre simítjuk az első adag krémet és egyesével, 170 fokon, pár perc alatt készre sütjük a tortalapokat. Figyeljünk rá, mert hamar megsül és megéghet!
A krémhez a tojásokat a cukorral, a keményítővel és a vanília aromával vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve folyékonyra melegítjük. A tűzről levéve, robotgéppel addig verjük amíg szoba hőmérsékletűre nem hűl, és be nem sűrűsödik a krémünk.A vajat a kakaóporral habosra keverjük, és kis adagokban hozzáadjuk a tojásos krémünket is, majd szép, sima krémmé dolgozzuk.
Ha megsültek a lapok, egyet félreteszünk ,ez lesz majd a karamellás fedőlap. A többit megtöltjük a csokis krémmel úgy, hogy hagyunk a torta oldalára és tetejére.
A karamellhez a cukrot aranybarnára karamellizáljuk. Belekeverjük a vajat és az ecetet, majd óvatosan a 6. lapra öltjük. Pár másodpercet várunk és forró késsel szépen feldaraboljuk a lapokat.A
tojásfehérjét a porcukorral addig keverjük amíg sűrű krémet nem kapunk. Habzsákba töltjük és díszítjük vele a karamell lapokat.
Első dobostortám, ami egy Magyaros ételekről szóló versenyre készült.
Mindenki túl kevésnek találta ezt az adagot belőle. :)