Diplomata torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
Piskótához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 2 ek liszt
- 1 kk sütőpor
A torta oldalához és a közepére:
- 200 gramm cukrozott babapiskóta
A túrós krémhez:
- 3 dl tej
- 1 cs tejszínes pudingpor
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg porcukor vagy ízlés szerint
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 nagy narancs reszelt héja
- 1 ananász konzerv darabolva
- 2,5 dl ananász befőtt leve
- 15 gramm zselatin
Továbbá:
- 4,5 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
A tetejére:
- 1 tasak színtelen tortazselé
- 1 narancs szeletelve
- meggyszemek
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát beleöntjük. 180 fokon 12 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet. A tejszínes pudingport a tejben felfőzzük, majd kihűtjük.
A túrót a porcukorral, vaníliás cukorral, narancs jól megmosott, majd reszelt héjával kikeverjük.
A zselatint 2 dl ananász ében felmelegítjük, majd langyosra hűtjük. A tejszínt keményre verjük.
A cukros túrót összekeverjük a kihűlt pudinggal, majd a vajjal kihabosítjuk. A kihűlt zselatint is hozzáadjuk, végül a keményre vert tejszínt és az ananász darabokat is beleforgatjuk. A kész krémet jól lehűtjük.
A tortaforma aljára tesszük a kerek piskótánkat. Körberakjuk az ananász lébe mártott babapiskótával, majd a krémet egyenletesen eloszlatjuk benne. A megmaradt babapiskótával kirakjuk.
A vaníliás pudingport a tejben a cukorral felfőzzük és a piskótákra öntjük forrón. Kicsit várunk, hogy megdermedjen. Vékonyra szelt narancs karikákkal és meggyszemekkel kirakjuk.
A tortazselét a tasak hátoldalán lévő utasítások szerint elkészítjük. Amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsökre öntjük.
Hűtőbe tesszük legalább 6 órára, majd felvert tejszínnel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »