Diplomata torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
Piskótához:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 2 ek liszt
- 1 kk sütőpor
A torta oldalához és a közepére:
- 200 gramm cukrozott babapiskóta
A túrós krémhez:
- 3 dl tej
- 1 cs tejszínes pudingpor
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg porcukor vagy ízlés szerint
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 nagy narancs reszelt héja
- 1 ananász konzerv darabolva
- 2,5 dl ananász befőtt leve
- 15 gramm zselatin
Továbbá:
- 4,5 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
A tetejére:
- 1 tasak színtelen tortazselé
- 1 narancs szeletelve
- meggyszemek
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát beleöntjük. 180 fokon 12 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet. A tejszínes pudingport a tejben felfőzzük, majd kihűtjük.
A túrót a porcukorral, vaníliás cukorral, narancs jól megmosott, majd reszelt héjával kikeverjük.
A zselatint 2 dl ananász ében felmelegítjük, majd langyosra hűtjük. A tejszínt keményre verjük.
A cukros túrót összekeverjük a kihűlt pudinggal, majd a vajjal kihabosítjuk. A kihűlt zselatint is hozzáadjuk, végül a keményre vert tejszínt és az ananász darabokat is beleforgatjuk. A kész krémet jól lehűtjük.
A tortaforma aljára tesszük a kerek piskótánkat. Körberakjuk az ananász lébe mártott babapiskótával, majd a krémet egyenletesen eloszlatjuk benne. A megmaradt babapiskótával kirakjuk.
A vaníliás pudingport a tejben a cukorral felfőzzük és a piskótákra öntjük forrón. Kicsit várunk, hogy megdermedjen. Vékonyra szelt narancs karikákkal és meggyszemekkel kirakjuk.
A tortazselét a tasak hátoldalán lévő utasítások szerint elkészítjük. Amikor kezd kocsonyásodni a gyümölcsökre öntjük.
Hűtőbe tesszük legalább 6 órára, majd felvert tejszínnel díszítjük.