Diós-tejszínes gyümölcstorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál barna cukor
- 4 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál darált dió
- 2 evőkanál víz
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- csipet só
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 evőkanál reszelt narancshéj
Krém:
- 5 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál fehércsokis pudingpor
- 3 evőkanál sárgabarack dzsem
Díszítéshez:
- 20 dkg vegyes, friss gyümölcs
Elkészítése:
A tojásfehérjét elkezdjük a sóval felverni, majd amikor már felhabosodik, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot és fényes, kemény habbá verjük.
A sárgákat fehéredésig keverjük az olajjal, a barna cukorral és a vízzel. Beledolgozzuk a lisztet, diót, mézes fűszert, fahéjat és a narancshéjat is.
A tojáshab negyedét beleforgatjuk a diós masszába és ezzel fellazítjuk, majd apránként hozzáadjuk a maradék tojásfehérje habot és laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk.
A tortaformát kikenünk olajjal, az alját sütőpapírral fedjük és beleöntjük a tésztát, elsimítjuk.
180 fokos sütőbe toljuk 25-30 percre, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Rácson hagyjuk kihűlni.
Amíg sül a lap, addig elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét kikavarjuk a porcukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral.
A mascarponés krémet a tejszín felével fellazítjuk. A tejszín másik felét csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és félretesszük a díszítéshez.
A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk.
Tortatartóra tesszük az első lapot, megkenjük dzsemmel, majd a krém felét rásimítjuk a piskótára. Rátesszük a második lapot, szintén megkenjük dzsemmel és rásimítjuk a maradék krémet, majd befedjük a harmadik lappal. A tetejét és az oldalát díszítjük a tejszínnel ízlés szerint. A torta tetejét gyümölcsökkel díszítjük.
Legalább 2 órára hűtőbe rakjuk, hogy a krém megdermedjen.