Diós sütőtöktorta recept

Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
Alap:
- 12 dkg zabkeksz
- 5 dkg darált dió + 3 dkg a díszítéshez
- 7 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- 50 dkg sütőtök (pucolva)
- 10 dkg eritrit
- 1 narancs reszelt héja
- 1 tk vaníliakivonat
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A diót pörköljük illatosra egy száraz serpenyőben.
A felkockázott tököt főzzük puhára, majd alaposan csöpögtessük le és botmixerrel pürésítsük.
A kekszet aprítsuk morzsásra, keverjük össze a dióval és a vajjal, ezután nyomkodjuk egy 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába.
A tökpürét keverjük össze az édesítővel, a keményítővel, a fahéjjal, narancshéjjal és egyenként hozzáadva a tojásokat, keverjük habosra.
A krémet öntsük a a kekszes alapra, majd 180 °C-on süssük kb 60 percig.
Ha a torta megsült a formában hagyjuk kihűlni, majd a tetejét szórjuk meg durvára vágott dióval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »