Diós sütőtöktorta recept
Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
Alap:
- 12 dkg zabkeksz
- 5 dkg darált dió + 3 dkg a díszítéshez
- 7 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- 50 dkg sütőtök (pucolva)
- 10 dkg eritrit
- 1 narancs reszelt héja
- 1 tk vaníliakivonat
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A diót pörköljük illatosra egy száraz serpenyőben.
A felkockázott tököt főzzük puhára, majd alaposan csöpögtessük le és botmixerrel pürésítsük.
A kekszet aprítsuk morzsásra, keverjük össze a dióval és a vajjal, ezután nyomkodjuk egy 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába.
A tökpürét keverjük össze az édesítővel, a keményítővel, a fahéjjal, narancshéjjal és egyenként hozzáadva a tojásokat, keverjük habosra.
A krémet öntsük a a kekszes alapra, majd 180 °C-on süssük kb 60 percig.
Ha a torta megsült a formában hagyjuk kihűlni, majd a tetejét szórjuk meg durvára vágott dióval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









