Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukormentes citromtorta recept

Cukormentes citromtorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Piskóta:

    • 4 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 120 g cukronak megfelelő édesítő (amit használunk)
    • 50 g búza finomliszt
    • 70 g teljeskiőrlésű liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 150 g olvasztott vaj

    Krémhez:

    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 160 g cukornak megfelelő édesítő
    • 120 ml citromlé
    • 1 citrom héja
    • 60 g vaj
    • 400 g mascarpone

    Elkészítése:

    A tojásokat az édesítővel kb 10 perc alatt kihabosítjuk, majd belekeverjük a felolvasztott és visszahűtött vajat. Ekkor hozzáaszitáljuk a liszteket és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk.

    A formát kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát beleöntjük és 180 fokon kb 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!

    Amíg hűl a lap, addig elkészítjük a krémet. A tojásokat, tojássárgákat kihabosítjuk az édesítővel, majd hozzávekverjük a citromlevet is. Vízgőz felett besürítjük a citromos krémet. A végén belekeverjük a citrom lereszelt héját és a vajat is.

    Amikor a citromos krém kihűlt, akkor elkezdjük kihabosítani a mascarponét, majd apránként beledolgozzuk a citromos krémet is és jól kikeverjük az egészet.

    A lapot félbe vágjuk, majd az alsó felére rákenjük a krém felét, rátesszük a másik lapot és körbekenjük a tortát a maradék krémmel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá