Cukormentes citromtorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Cukormentes citromtorta

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Piskóta:

  • 4 nagyobb tojás
  • 120 g cukronak megfelelő édesítő (amit használunk)
  • 50 g búza finomliszt
  • 70 g teljeskiőrlésű liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 150 g olvasztott vaj

Krémhez:

  • 2 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 160 g cukornak megfelelő édesítő
  • 120 ml citromlé
  • 1 citrom héja
  • 60 g vaj
  • 400 g mascarpone

Elkészítése:

A tojásokat az édesítővel kb 10 perc alatt kihabosítjuk, majd belekeverjük a felolvasztott és visszahűtött vajat. Ekkor hozzáaszitáljuk a liszteket és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk.

A formát kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát beleöntjük és 180 fokon kb 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!

Amíg hűl a lap, addig elkészítjük a krémet. A tojásokat, tojássárgákat kihabosítjuk az édesítővel, majd hozzávekverjük a citromlevet is. Vízgőz felett besürítjük a citromos krémet. A végén belekeverjük a citrom lereszelt héját és a vajat is.

Amikor a citromos krém kihűlt, akkor elkezdjük kihabosítani a mascarponét, majd apránként beledolgozzuk a citromos krémet is és jól kikeverjük az egészet.

A lapot félbe vágjuk, majd az alsó felére rákenjük a krém felét, rátesszük a másik lapot és körbekenjük a tortát a maradék krémmel.