Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Piskóta:
Krémhez:
Elkészítése:
A tojásokat az édesítővel kb 10 perc alatt kihabosítjuk, majd belekeverjük a felolvasztott és visszahűtött vajat. Ekkor hozzáaszitáljuk a liszteket és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk.
A formát kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát beleöntjük és 180 fokon kb 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!
Amíg hűl a lap, addig elkészítjük a krémet. A tojásokat, tojássárgákat kihabosítjuk az édesítővel, majd hozzávekverjük a citromlevet is. Vízgőz felett besürítjük a citromos krémet. A végén belekeverjük a citrom lereszelt héját és a vajat is.
Amikor a citromos krém kihűlt, akkor elkezdjük kihabosítani a mascarponét, majd apránként beledolgozzuk a citromos krémet is és jól kikeverjük az egészet.
A lapot félbe vágjuk, majd az alsó felére rákenjük a krém felét, rátesszük a másik lapot és körbekenjük a tortát a maradék krémmel.