Csokoládétorta (cukormentes) recept
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Száraz hozzávalók:
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 5 dkg őrölt mogyoró (mogyoróliszt)
- 5 dkg holland kakaó
- 6 dkg aszalt áfonya
- 15 dkg eritrit
- 1 kk őrölt fahéj
- késhegynyi kardamom (el is hagyható)
- 1 cs sütőpor
- csipet só
Folyékony hozzávalók:
- 1 dl frissen facsart narancslé
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 1 közepes alma (reszelve)
- 1 narancs reszelt héja
- 1 közepes narancs (megpucolva, kisebb darabokra vágva)
- 1 tk reszelt gyömbér
- 8 dkg margarin
- 3 dkg durvára vágott mogyoró
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan keverjük össze.
A margarint olvasszuk fel, majd hűtsük vissza, adjuk hozzá a többi hozzávalót és alaposan turmixoljuk össze. Ezután öntsük hozzá a száraz hozzávalók keverékéhez és keverjük alaposan össze.
Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg őrölt eritrittel, majd tejszínhabbal, vagy diabetikus lekvárral kínáljuk.