Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládétorta (cukormentes) recept

Csokoládétorta (cukormentes)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Száraz hozzávalók:

    • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
    • 5 dkg őrölt mogyoró (mogyoróliszt)
    • 5 dkg holland kakaó
    • 6 dkg aszalt áfonya
    • 15 dkg eritrit
    • 1 kk őrölt fahéj
    • késhegynyi kardamom (el is hagyható)
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só

    Folyékony hozzávalók:

    • 1 dl frissen facsart narancslé
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 1 közepes alma (reszelve)
    • 1 narancs reszelt héja
    • 1 közepes narancs (megpucolva, kisebb darabokra vágva)
    • 1 tk reszelt gyömbér
    • 8 dkg margarin
    • 3 dkg durvára vágott mogyoró

    Elkészítése:

    A száraz hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan keverjük össze.

    A margarint olvasszuk fel, majd hűtsük vissza, adjuk hozzá a többi hozzávalót és alaposan turmixoljuk össze. Ezután öntsük hozzá a száraz hozzávalók keverékéhez és keverjük alaposan össze.

    Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg őrölt eritrittel, majd tejszínhabbal, vagy diabetikus lekvárral kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá