Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Száraz hozzávalók:
Folyékony hozzávalók:
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan keverjük össze.
A margarint olvasszuk fel, majd hűtsük vissza, adjuk hozzá a többi hozzávalót és alaposan turmixoljuk össze. Ezután öntsük hozzá a száraz hozzávalók keverékéhez és keverjük alaposan össze.
Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg őrölt eritrittel, majd tejszínhabbal, vagy diabetikus lekvárral kínáljuk.