Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokitorta saját levében recept

Csokitorta saját levében
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 bögre liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 1/4 bögre kakaópor
    • 3/4 bögre cukor
    • 1/2 bögre tej
    • 5 dkg olvasztott vaj

    Csokiöntethez:

    • 3/4 bögre barna cukor
    • 1/4 bögre kakaópor
    • 1 és 1/4 bögre forró víz

    Elkészítése:

    A tésztához valókat összekeverjük és kivajazott, hőálló edénybe öntjük.

    Az öntethez valókat is elkeverjük és óvatosan a tésztamasszára öntjük.

    Úgy tűnik, hogy nagyon sok, állni fog a folyadék a tetején, de így jó.

    200 °C-os sütőben kb 40 percig sütjük (amíg megmozgatva nem “hullámzik” a teteje).

    Ekkorra a tészta megsül, az alján pedig ott marad a csokiszósz (először folyékony teljesen, kihűlve folyékonyabb pudingszerű), amit a tésztára kanalazva tálalhatunk. Vaníliafagyival is finom lehet.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá