Csokitorta saját levében

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Csokitorta saját levében

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 1 bögre liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1/4 bögre kakaópor
  • 3/4 bögre cukor
  • 1/2 bögre tej
  • 5 dkg olvasztott vaj

Csokiöntethez:

  • 3/4 bögre barna cukor
  • 1/4 bögre kakaópor
  • 1 és 1/4 bögre forró víz

Elkészítése:

A tésztához valókat összekeverjük és kivajazott, hőálló edénybe öntjük.

Az öntethez valókat is elkeverjük és óvatosan a tésztamasszára öntjük.

Úgy tűnik, hogy nagyon sok, állni fog a folyadék a tetején, de így jó.

200 °C-os sütőben kb 40 percig sütjük (amíg megmozgatva nem “hullámzik” a teteje).

Ekkorra a tészta megsül, az alján pedig ott marad a csokiszósz (először folyékony teljesen, kihűlve folyékonyabb pudingszerű), amit a tésztára kanalazva tálalhatunk. Vaníliafagyival is finom lehet.