Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-nuttelás torta recept

Csokis-nuttelás torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához (24 cm-es tortaformához):

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 25 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg átszitált cukrozatlan kakaópor
    • 7 evőkanál olaj
    • 0,5 teáskanál sütőpor
    • csipet só

    Krémhez:

    • 20 dkg 70 %-os étcsoki
    • 50 dkg mascarpone
    • 4 evőkanál cukor (opcionális)
    • 2 dl tejszínhab
    • 4 evőkanál nutella

    Dísziítéshez:

    • ízlés szerint friss eper

    Elkészítése:

    Piskóta:

    A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat, amivel szintén tovább keverjük, de csak addig, amíg a tojásságra és az étolaj teljesen elkeveredik a fehérjében.

    A lisztet és a kakaóport, sütőport elkeverjük, majd apránként a felvert habhoz adjuk.

    A piskótatésztát öntsük a tortaformába és tegyük előmelegített sütőbe 170 C°-ra.

    Süssük készre 45-50 perc alatt. A formában hagyjuk kihűlni, majd háromba vágjuk.

    Krém:

    A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd a mascarponéhoz adjuk és elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a nuttelát, majd a kemény habbá felvert tejszínhabot, végül összeforgatjuk az egészet.

    Összeállítás:

    A megsült és kihűlt piskótát vágjuk három lapra, majd az első lapot rakjuk bele a tortaformába és kenjünk rá a krémből. Rakjuk rá a következő lapot és az is kenjük meg krémmel. Végül tegyük rá az utolsó tortalapot és kenjünk a tetejére krémet. A tortát és a megmaradt krémet rakjuk hűtőbe 2-3 órára. Hűtés után a maradék krémmel vonjuk be a tortát. Ízlés szerint friss eperrel díszítsük a tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá