Csokis-nuttelás torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához (24 cm-es tortaformához):

  • 6 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg átszitált cukrozatlan kakaópor
  • 7 evőkanál olaj
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • csipet só

Krémhez:

  • 20 dkg 70 %-os étcsoki
  • 50 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál cukor (opcionális)
  • 2 dl tejszínhab
  • 4 evőkanál nutella

Dísziítéshez:

  • ízlés szerint friss eper

Elkészítése:

Piskóta:

A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat, amivel szintén tovább keverjük, de csak addig, amíg a tojásságra és az étolaj teljesen elkeveredik a fehérjében.

A lisztet és a kakaóport, sütőport elkeverjük, majd apránként a felvert habhoz adjuk.

A piskótatésztát öntsük a tortaformába és tegyük előmelegített sütőbe 170 C°-ra.

Süssük készre 45-50 perc alatt. A formában hagyjuk kihűlni, majd háromba vágjuk.

Krém:

A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd a mascarponéhoz adjuk és elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a nuttelát, majd a kemény habbá felvert tejszínhabot, végül összeforgatjuk az egészet.

Összeállítás:

A megsült és kihűlt piskótát vágjuk három lapra, majd az első lapot rakjuk bele a tortaformába és kenjünk rá a krémből. Rakjuk rá a következő lapot és az is kenjük meg krémmel. Végül tegyük rá az utolsó tortalapot és kenjünk a tetejére krémet. A tortát és a megmaradt krémet rakjuk hűtőbe 2-3 órára. Hűtés után a maradék krémmel vonjuk be a tortát. Ízlés szerint friss eperrel díszítsük a tortát.