Hozzávalók:
Piskótához (24 cm-es tortaformához):
Krémhez:
Dísziítéshez:
Elkészítése:
A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat, amivel szintén tovább keverjük, de csak addig, amíg a tojásságra és az étolaj teljesen elkeveredik a fehérjében.
A lisztet és a kakaóport, sütőport elkeverjük, majd apránként a felvert habhoz adjuk.
A piskótatésztát öntsük a tortaformába és tegyük előmelegített sütőbe 170 C°-ra.
Süssük készre 45-50 perc alatt. A formában hagyjuk kihűlni, majd háromba vágjuk.
A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd a mascarponéhoz adjuk és elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a nuttelát, majd a kemény habbá felvert tejszínhabot, végül összeforgatjuk az egészet.
A megsült és kihűlt piskótát vágjuk három lapra, majd az első lapot rakjuk bele a tortaformába és kenjünk rá a krémből. Rakjuk rá a következő lapot és az is kenjük meg krémmel. Végül tegyük rá az utolsó tortalapot és kenjünk a tetejére krémet. A tortát és a megmaradt krémet rakjuk hűtőbe 2-3 órára. Hűtés után a maradék krémmel vonjuk be a tortát. Ízlés szerint friss eperrel díszítsük a tortát.