Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromkrémes torta recept

Citromkrémes torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    3 db piskótához:

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 ek porcukor
    • 9 ek liszt

    A krémhez:

    • 8 dl tej
    • 2 cs tejszín ízű pudingpor
    • 1 ek liszt
    • 25 dkg vaj
    • 2 dl cukrászhab
    • 20 dkg cukor
    • 1 nagyobb citrom leve

    A lapok kenéséhez:

    • 6 ek házi sárgabarack lekvár

    A bevonathoz:

    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    Piskóta:

    A 3 egész tojást 3 ek cukorral 10 percen keresztül habosra keverjük, majd hozzákeverjük egy fakanállal a 3 ek lisztet.

    Egy 24 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, majd a piskótát beleöntjük. 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.

    Még 2 db piskótalapot sütünk így. A kisült lapokat lekenjük baracklekvárral.

    Krém:

    A puding porokat, lisztet, cukrot a tejjel csomómentesre keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük.

    A kihűlt krémet a vajjal, a citrom levével habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a vajas krémmel szép habosra keverjük.

    A krémmel megtöltjük a lapokatés a torta oldalát, tetejét is lekenjük.

    A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és bevonjuk vele a tortát.

    A megmaradt krémet habzsákba tettem és a tortát körben feldíszítettem.

    A 2 szívet gyöngyökkel raktam ki. A krém rózsák tetejére áfonyás csokoládé drazsét tetem, majd kis orchideákkal díszítettem.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    A 44. házassági évfordulónkra készítettem. Nagy sikere volt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá