Citromkrémes torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
3 db piskótához:
- 9 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 ek porcukor
- 9 ek liszt
A krémhez:
- 8 dl tej
- 2 cs tejszín ízű pudingpor
- 1 ek liszt
- 25 dkg vaj
- 2 dl cukrászhab
- 20 dkg cukor
- 1 nagyobb citrom leve
A lapok kenéséhez:
- 6 ek házi sárgabarack lekvár
A bevonathoz:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
Piskóta:
A 3 egész tojást 3 ek cukorral 10 percen keresztül habosra keverjük, majd hozzákeverjük egy fakanállal a 3 ek lisztet.
Egy 24 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, majd a piskótát beleöntjük. 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Még 2 db piskótalapot sütünk így. A kisült lapokat lekenjük baracklekvárral.
Krém:
A puding porokat, lisztet, cukrot a tejjel csomómentesre keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt krémet a vajjal, a citrom levével habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a vajas krémmel szép habosra keverjük.
A krémmel megtöltjük a lapokatés a torta oldalát, tetejét is lekenjük.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és bevonjuk vele a tortát.
A megmaradt krémet habzsákba tettem és a tortát körben feldíszítettem.
A 2 szívet gyöngyökkel raktam ki. A krém rózsák tetejére áfonyás csokoládé drazsét tetem, majd kis orchideákkal díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
A 44. házassági évfordulónkra készítettem. Nagy sikere volt.