Hozzávalók:
3 db piskótához:
A krémhez:
A lapok kenéséhez:
A bevonathoz:
Elkészítése:
A 3 egész tojást 3 ek cukorral 10 percen keresztül habosra keverjük, majd hozzákeverjük egy fakanállal a 3 ek lisztet.
Egy 24 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, majd a piskótát beleöntjük. 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Még 2 db piskótalapot sütünk így. A kisült lapokat lekenjük baracklekvárral.
A puding porokat, lisztet, cukrot a tejjel csomómentesre keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt krémet a vajjal, a citrom levével habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a vajas krémmel szép habosra keverjük.
A krémmel megtöltjük a lapokatés a torta oldalát, tetejét is lekenjük.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és bevonjuk vele a tortát.
A megmaradt krémet habzsákba tettem és a tortát körben feldíszítettem.
A 2 szívet gyöngyökkel raktam ki. A krém rózsák tetejére áfonyás csokoládé drazsét tetem, majd kis orchideákkal díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A 44. házassági évfordulónkra készítettem. Nagy sikere volt.