Citromkrémes torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
3 db piskótához:

  • 9 tojás
  • 9 ek porcukor
  • 9 ek liszt

A krémhez:

  • 8 dl tej
  • 2 cs tejszín ízű pudingpor
  • 1 ek liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl cukrászhab
  • 20 dkg cukor
  • 1 nagyobb citrom leve

A lapok kenéséhez:

  • 6 ek házi sárgabarack lekvár

A bevonathoz:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

Piskóta:

A 3 egész tojást 3 ek cukorral 10 percen keresztül habosra keverjük, majd hozzákeverjük egy fakanállal a 3 ek lisztet.

Egy 24 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, majd a piskótát beleöntjük. 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Még 2 db piskótalapot sütünk így. A kisült lapokat lekenjük baracklekvárral.

Krém:

A puding porokat, lisztet, cukrot a tejjel csomómentesre keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük.

A kihűlt krémet a vajjal, a citrom levével habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a vajas krémmel szép habosra keverjük.

A krémmel megtöltjük a lapokatés a torta oldalát, tetejét is lekenjük.

A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és bevonjuk vele a tortát.

A megmaradt krémet habzsákba tettem és a tortát körben feldíszítettem.

A 2 szívet gyöngyökkel raktam ki. A krém rózsák tetejére áfonyás csokoládé drazsét tetem, majd kis orchideákkal díszítettem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp:

A 44. házassági évfordulónkra készítettem. Nagy sikere volt.