Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Céklás csokitorta recept

Céklás csokitorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g főtt, turmixolt cékla
    • 1 tábla olvasztott étcsokoládé
    • 250 g puha margarin
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 250 g finomliszt
    • 10 g sütőpor
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis doboz natúr joghurt vagy tejföl (140 g)
    • 200 g cukor

    Elkészítése:

    A pürésített céklához hozzákeverjük a margarint és az olvasztott csokit és összeturmixoljuk.

    A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a céklás masszához adjuk, majd a joghurtot keverjük hozzá, végül a kakaós, sütőporos lisztet. Jól összeturmixoljuk.

    Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a masszát beleöntjük, megütögetjük, hogy mindenhol egyenletes legyen.

    180 fokra melegített sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!).

    Ha langyosra hűlt, átfordítjuk egy tányérra, meghintjük porcukorral és felszeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá