Céklás csokitorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 g főtt, turmixolt cékla
- 1 tábla olvasztott étcsokoládé
- 250 g puha margarin
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 250 g finomliszt
- 10 g sütőpor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis doboz natúr joghurt vagy tejföl (140 g)
- 200 g cukor
Elkészítése:
A pürésített céklához hozzákeverjük a margarint és az olvasztott csokit és összeturmixoljuk.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a céklás masszához adjuk, majd a joghurtot keverjük hozzá, végül a kakaós, sütőporos lisztet. Jól összeturmixoljuk.
Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a masszát beleöntjük, megütögetjük, hogy mindenhol egyenletes legyen.
180 fokra melegített sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!).
Ha langyosra hűlt, átfordítjuk egy tányérra, meghintjük porcukorral és felszeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »