Céklás csokitorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 250 g főtt, turmixolt cékla
- 1 tábla olvasztott étcsokoládé
- 250 g puha margarin
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 250 g finomliszt
- 10 g sütőpor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kis doboz natúr joghurt vagy tejföl (140 g)
- 200 g cukor
Elkészítése:
A pürésített céklához hozzákeverjük a margarint és az olvasztott csokit és összeturmixoljuk.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a céklás masszához adjuk, majd a joghurtot keverjük hozzá, végül a kakaós, sütőporos lisztet. Jól összeturmixoljuk.
Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a masszát beleöntjük, megütögetjük, hogy mindenhol egyenletes legyen.
180 fokra melegített sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!).
Ha langyosra hűlt, átfordítjuk egy tányérra, meghintjük porcukorral és felszeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









