Céklás csokitorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Céklás csokitorta

Hozzávalók:

  • 250 g főtt, turmixolt cékla
  • 1 tábla olvasztott étcsokoládé
  • 250 g puha margarin
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 250 g finomliszt
  • 10 g sütőpor
  • 2 egész tojás
  • 1 kis doboz natúr joghurt vagy tejföl (140 g)
  • 200 g cukor

Elkészítése:

A pürésített céklához hozzákeverjük a margarint és az olvasztott csokit és összeturmixoljuk.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a céklás masszához adjuk, majd a joghurtot keverjük hozzá, végül a kakaós, sütőporos lisztet. Jól összeturmixoljuk.

Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a masszát beleöntjük, megütögetjük, hogy mindenhol egyenletes legyen.

180 fokra melegített sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!).

Ha langyosra hűlt, átfordítjuk egy tányérra, meghintjük porcukorral és felszeletelve tálaljuk.