Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bounty torta recept

Bounty torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 26 cm-es tortaformához:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál víz
    • 10 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 12 evőkanál cukor
    • 1 csomag sütőpor

    Csokis krém:

    • 20 dkg étcsokokoládé
    • 2 dl habtejszín

    Kókuszos krém:

    • 7 dl tej
    • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg vaj
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük, majd a többi hozzávalót is belerakjuk.

    Vajazott, lisztezett formába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk.

    A kész piskótát kivesszük a formából és rácsra téve kihűtjük.

    A csokis krémhez a tejszínbe daraboljuk a csokit és megmelegítjük, amíg a csoki fel nem olvad, majd betesszük a hűtőbe.

    Közben elkészítjük a kókuszos krémet. A pudingot a tejjel, a cukorral megfőzzük. Még langyosan robotgéppel belekavarjuk a kókuszreszeléket és a vajat, majd kihűtjük.

    A kihűlt csokis krémet robotgéppel keményre felverjük.

    A piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a csokis krémmel, majd rákenjük a kókuszos krémet, de ebből hagyunk a torta bevonására is, majd jöhet rá a második lap. A megmaradt krémmel befedjük a tortánkat, ízlés szerint díszítjük és hűtőbe rakjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá