Bounty torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 26 cm-es tortaformához:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 10 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 12 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor

Csokis krém:

  • 20 dkg étcsokokoládé
  • 2 dl habtejszín

Kókuszos krém:

  • 7 dl tej
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük, majd a többi hozzávalót is belerakjuk.

Vajazott, lisztezett formába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk.

A kész piskótát kivesszük a formából és rácsra téve kihűtjük.

A csokis krémhez a tejszínbe daraboljuk a csokit és megmelegítjük, amíg a csoki fel nem olvad, majd betesszük a hűtőbe.

Közben elkészítjük a kókuszos krémet. A pudingot a tejjel, a cukorral megfőzzük. Még langyosan robotgéppel belekavarjuk a kókuszreszeléket és a vajat, majd kihűtjük.

A kihűlt csokis krémet robotgéppel keményre felverjük.

A piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a csokis krémmel, majd rákenjük a kókuszos krémet, de ebből hagyunk a torta bevonására is, majd jöhet rá a második lap. A megmaradt krémmel befedjük a tortánkat, ízlés szerint díszítjük és hűtőbe rakjuk.