Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bohócos pudingos torta recept

Bohócos pudingos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 6 csapott ek finomliszt
    • 6 ek cukor
    • 0,5 csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 25 g zselatin
    • 0,5 dl víz
    • 5 dl habtejszín
    • 5 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 1 közepes körte
    • 1 közepes mandarin
    • 10 g szőlő (2 szem)
    • 0,5 közepes db kivi
    • alma
    • 1 csomag színtelen tortazselé

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákhoz keverjük a cukrot és óvatosan beleforgatjuk a habot.

    A lisztet elkeverjük a sütőporral és a habhoz adjuk fakanál segítségével és óvatosan összedolgozzuk.

    Vajjal kikent, liszttel meghintett, kapcsos tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük 180 fokon. Amikor megsült és kihűlt, kivesszük a formából.

    A krémhez a zselatint felmelegítjük a vízben.

    A tejszínt a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint és még pár percig keverjük.

    A tejhez adjuk a pudingport, vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, óvatosan összekeverjük a habbal és rákenjük a tészta tetejére. 1 óra hosszára hűtőbe tesszük.

    A körtét felszeleteljük, 1-1 szeletet a megdermedt krémre teszünk. 1-1 kiviszelet a bohócok szemei, feldarabolt szőlőszemek a haja, megpucolt mandarinszeletek a sapkája, és az almából kivágjuk az orrát és a száját.

    A színtelen tortazselét a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, leöntjük vele a tortát és pár órahosszára hűtőbe tesszük.

    Miután megdermedt, tálcára tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá