Bohócos pudingos torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tésztához:

  • 6 tojás szétválasztva
  • 6 csapott ek finomliszt
  • 6 ek cukor
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 25 g zselatin
  • 0,5 dl víz
  • 5 dl habtejszín
  • 5 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • 1 közepes körte
  • 1 közepes mandarin
  • 10 g szőlő (2 szem)
  • 0,5 közepes db kivi
  • alma
  • 1 csomag színtelen tortazselé

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákhoz keverjük a cukrot és óvatosan beleforgatjuk a habot.

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a habhoz adjuk fakanál segítségével és óvatosan összedolgozzuk.

Vajjal kikent, liszttel meghintett, kapcsos tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük 180 fokon. Amikor megsült és kihűlt, kivesszük a formából.

A krémhez a zselatint felmelegítjük a vízben.

A tejszínt a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint és még pár percig keverjük.

A tejhez adjuk a pudingport, vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, óvatosan összekeverjük a habbal és rákenjük a tészta tetejére. 1 óra hosszára hűtőbe tesszük.

A körtét felszeleteljük, 1-1 szeletet a megdermedt krémre teszünk. 1-1 kiviszelet a bohócok szemei, feldarabolt szőlőszemek a haja, megpucolt mandarinszeletek a sapkája, és az almából kivágjuk az orrát és a száját.

A színtelen tortazselét a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, leöntjük vele a tortát és pár órahosszára hűtőbe tesszük.

Miután megdermedt, tálcára tesszük.