Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-Karamellás Torta recept

Almás-Karamellás Torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 8 dkg kakaópor
    • 6 dl forró víz
    • 36 dkg margarin
    • 37 dkg cukor
    • 2 teáskanál vanília aroma
    • 6 tojás
    • 43 dkg liszt
    • 2 teáskanál sütőpor
    • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
    • 1/2 teáskanál só

    Almás krémhez:

    • 44,5 dkg alma (hámozott, kimagozott mennyiség)
    • 15 dkg víz
    • 10 dkg cukor
    • 2 dkg zselatin

    Karamellás krémhez:

    • 17 dkg cukor
    • 10 dkg víz
    • 10 dkg tejkaramellás cukor
    • 40 dkg habtejszín
    • 2 csomag habfixáló

    Tetejére:

    • 1 dl tejszín
    • 10 dkg tejkaramellás cukor

    Elkészítése:

    A piskótához először a forró vízben elkeverjük a kakaóport, ha csomós lenne, szitával átszűrjük. A margarint a cukorral elkeverjük majd hozzáadjuk a tojásokat és a vanília aromát.

    A lisztet elkeverjük a sütőporral,szódabikarbónával és sóval majd az előzőekhez keverjük, végül a kakaós vizzel sima tésztává keverjük a masszánkat.

    Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és előmelegített sütőben, 180 fokon, 35-45 perc alatt készre sütjük a piskótát. Ha elkészült, kihűtjük és három felé vágjuk.

    A karamellás krémhez a cukrot a vízzel felforraljuk, amíg a cukor teljesen el nem olvad, majd beleaprítjuk a tejkaramellás cukrot, és addig melegítjük tovább, amíg az nem olvad.

    Ha elolvadt a cukor, akkor felöntjük a tejszínnel és lehűtjük. (Legjobb ha ezt előző nap elkészítjük, így kellően tud hűlni, és pihenni a krémünk.)

    Az almás krémhez az almát felkockázzuk és a vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük, majd turmixgéppel pépesítjük, és elkeverjük benne a zselatint. Ezt is lehűtjük, amíg kenhető krémmé nem dermed.

    Az alsó piskótát megkenjük az almás krémmel majd ráhelyezzük a következő lapot. A karamellás krémet 2 habfixálóval kemény habbá verjük (ez eltarthat egy darabig, de nem kell megijedni, besűrűsödik), majd a következő lapot ennek a krémnek a kétharmadával megtöltjük, és a maradékkal tetszés szerint feldíszítjük a tortát.

    A tetejére, a karamell krémhez, a tejszínt az előzőekben leírt módon felmelegítjük, a tejkaramellát felolvasztjuk benne, majd lehűtjük, és leöntjük vele a tortán elhelyezett almákat, vagy, csak szimplán, magát a tortát.

    Tipp:

    Egy igazán őszi torta, ebben az igazán csodálatos őszi időben! Ünnepeljük az őszt!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek