Almás-Karamellás Torta

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók:

  • 8 dkg kakaópor
  • 6 dl forró víz
  • 36 dkg margarin
  • 37 dkg cukor
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 6 tojás
  • 43 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só

Almás krémhez:

  • 44,5 dkg alma (hámozott, kimagozott mennyiség)
  • 15 dkg víz
  • 10 dkg cukor
  • 2 dkg zselatin

Karamellás krémhez:

  • 17 dkg cukor
  • 10 dkg víz
  • 10 dkg tejkaramellás cukor
  • 40 dkg habtejszín
  • 2 csomag habfixáló

Tetejére:

  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg tejkaramellás cukor