Almás-Karamellás Torta
Hozzávalók 8 fő részére
Hozzávalók:
- 8 dkg kakaópor
- 6 dl forró víz
- 36 dkg margarin
- 37 dkg cukor
- 2 teáskanál vanília aroma
- 6 tojás
- 43 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
Almás krémhez:
- 44,5 dkg alma (hámozott, kimagozott mennyiség)
- 15 dkg víz
- 10 dkg cukor
- 2 dkg zselatin
Karamellás krémhez:
- 17 dkg cukor
- 10 dkg víz
- 10 dkg tejkaramellás cukor
- 40 dkg habtejszín
- 2 csomag habfixáló
Tetejére:
- 1 dl tejszín
- 10 dkg tejkaramellás cukor