Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás torta levendulás vaníliakrémmel recept

Áfonyás torta levendulás vaníliakrémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 25 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 4 ek egész mák
    • 8 tojás
    • 4 ek forró víz

    Levendulás vaníliakrém:

    • 50 dkg mascarpone
    • 4 tk levendulával ízesített cukor
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 20 dkg áfonya

    Elkészítése:

    A mákot állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd rögtön öntsük át egy tányérba és hűtsük ki teljesen.

    A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, keverjük habosra, majd csorgassuk hozzá a forró vizet és keverjük még 1-2 percig. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá az előzőleg megpörkölt mákot, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.

    4 db kb 20 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd osszuk el egyenlően a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 25 perc alatt süssük (tűpróbáig) készre.

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen a tortalapokat.

    Amennyiben csak 2 tortaforma áll a rendelkezésünkre, akkor felezzük meg a hozzávalókat, majd külön keverjük ki és süssük meg a tortalapokat.

    A mascarponéhoz adjuk hozzá a levendulás cukrot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

    Az egyik tortalapot helyezzük egy tálcára, kenjük meg a krémmel, majd szórjuk meg áfonyával. Ezután helyezzük rá a következő tortalapot, szintén kenjük meg krémmel és szórjuk meg áfonyával. Addig folytassuk a rétegezést, még el nem fogynak a tortalapok és a krém is.

    Az elkészült torta tetejét szintén szórjuk meg áfonyával, ízlés szerint csipkedjünk rá levendulavirágot, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

    Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek