Káposztás metélt recept

Hozzávalók:
- 30 dkg lángolt (esetleg csípős) kolbász
- 15 dkg kelkáposzta
- 2 dl tejszín
- 1/2 bögre víz
- só
- bors
- 25 dkg hosszúmetélt
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon al dente állagúra főzzük.
A kolbász héját lehúzzuk, majd darabokra tépjük, hogy rusztikus hatású legyen. A darabokat kivesszük, a serpenyőbe öntjük a tejszínt és a vizet, majd sózzuk és borsozzuk. A szószt addig főzzük, amíg nagyjából a felére besűrűsödik. Közben a megfőtt tésztát leszűrjük.
A kelkáposztát nem túl vékony csíkokra vágjuk, és a szószhoz adjuk. Csak addig főzzük, amíg kicsit összeesik. Ezután hozzákeverjük a leszűrt tésztát, és alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a szósz. Végül visszatesszük a kolbászdarabokat, és az étel tálalásra kész.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »