Káposztás metélt recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 30 dkg lángolt (esetleg csípős) kolbász
- 15 dkg kelkáposzta
- 2 dl tejszín
- 1/2 bögre víz
- só
- bors
- 25 dkg hosszúmetélt
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon al dente állagúra főzzük.
A kolbász héját lehúzzuk, majd darabokra tépjük, hogy rusztikus hatású legyen. A darabokat kivesszük, a serpenyőbe öntjük a tejszínt és a vizet, majd sózzuk és borsozzuk. A szószt addig főzzük, amíg nagyjából a felére besűrűsödik. Közben a megfőtt tésztát leszűrjük.
A kelkáposztát nem túl vékony csíkokra vágjuk, és a szószhoz adjuk. Csak addig főzzük, amíg kicsit összeesik. Ezután hozzákeverjük a leszűrt tésztát, és alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a szósz. Végül visszatesszük a kolbászdarabokat, és az étel tálalásra kész.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.