Káposztás metélt recept

Hozzávalók:
- 30 dkg lángolt (esetleg csípős) kolbász
- 15 dkg kelkáposzta
- 2 dl tejszín
- 1/2 bögre víz
- só
- bors
- 25 dkg hosszúmetélt
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon al dente állagúra főzzük.
A kolbász héját lehúzzuk, majd darabokra tépjük, hogy rusztikus hatású legyen. A darabokat kivesszük, a serpenyőbe öntjük a tejszínt és a vizet, majd sózzuk és borsozzuk. A szószt addig főzzük, amíg nagyjából a felére besűrűsödik. Közben a megfőtt tésztát leszűrjük.
A kelkáposztát nem túl vékony csíkokra vágjuk, és a szószhoz adjuk. Csak addig főzzük, amíg kicsit összeesik. Ezután hozzákeverjük a leszűrt tésztát, és alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a szósz. Végül visszatesszük a kolbászdarabokat, és az étel tálalásra kész.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »