Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás metélt recept

Káposztás metélt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg lángolt (esetleg csípős) kolbász
    • 15 dkg kelkáposzta
    • 2 dl tejszín
    • 1/2 bögre víz
    • bors
    • 25 dkg hosszúmetélt

    Elkészítése:

    A tésztát a szokásos módon al dente állagúra főzzük.

    A kolbász héját lehúzzuk, majd darabokra tépjük, hogy rusztikus hatású legyen. A darabokat kivesszük, a serpenyőbe öntjük a tejszínt és a vizet, majd sózzuk és borsozzuk. A szószt addig főzzük, amíg nagyjából a felére besűrűsödik. Közben a megfőtt tésztát leszűrjük.

    A kelkáposztát nem túl vékony csíkokra vágjuk, és a szószhoz adjuk. Csak addig főzzük, amíg kicsit összeesik. Ezután hozzákeverjük a leszűrt tésztát, és alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a szósz. Végül visszatesszük a kolbászdarabokat, és az étel tálalásra kész.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá