Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás sztapacska gluténmentesen recept

Káposztás sztapacska gluténmentesen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A káposztás részhez:

    • 2 fej vöröshagyma
    • fél kg fejeskáposzta
    • 2 ek zsír
    • bors
    • 1 ek cukor
    • 1 ek ecet vagy almaecet

    A galuskához:

    • 1 kg burgonya
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél kg GM zabpehelyliszt

    A tetejére:

    • kb 20 dkg füstőlt szalonna

    Elkészítése:

    Először a párolt káposztát készítjük el: felkockázzuk a megtisztított hagymákat, gyaluljuk le a káposztát és sózzuk le, hagyjuk állni legalább 15 percig, majd a serpenyőben felforrósított zsíron lepirítjuk egy kicsit. Megszórjuk a cukorral, magasabbra vesszük a lángot, és alaposan lepirítjuk, hogy a cukor karamellizálódni tudjon. Ízlés szerint sóval, borssal, ecettel tovább ízesítjük.

    Elkészítjük a galuskát is: a burgonyát finomra reszeljük (én robotgéppel reszeltettem le), majd kinyomkodjuk a levét.

    Sózzuk és adjuk hozzá a tojásokat, a zabpehelylisztet, majd összedolgozzuk a tésztát (a klasszikus galuskatésztától kicsit sűrűbbnek kell lenni, érdemes pár galuskával próba főzést végezni és ha szükséges pár ek zabpehelyliszttel pótolni).

    Forrásban lévő sós vízbe kiskanállal vagy galuskaszaggatóval galuskákat szaggatunk. Ha a galuskák feljöttek a víz felszínére még pár percig forraljuk, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.

    A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben zsírjára sütjük. A pörcöket kiszedjük egy szűrőkanállal és félretesszük a tálaláshoz.

    Egy nagyobb lábasba tesszük a párolt káposztát, ráöntjük a galuskát, összekeverjük és rámelegítünk. A félretett pörccel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá