Káposztás metélt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Káposztás metélt

Hozzávalók:

  • 30 dkg lángolt (esetleg csípős) kolbász
  • 15 dkg kelkáposzta
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 bögre víz
  • bors
  • 25 dkg hosszúmetélt

Elkészítése:

A tésztát a szokásos módon al dente állagúra főzzük.

A kolbász héját lehúzzuk, majd darabokra tépjük, hogy rusztikus hatású legyen. A darabokat kivesszük, a serpenyőbe öntjük a tejszínt és a vizet, majd sózzuk és borsozzuk. A szószt addig főzzük, amíg nagyjából a felére besűrűsödik. Közben a megfőtt tésztát leszűrjük.

A kelkáposztát nem túl vékony csíkokra vágjuk, és a szószhoz adjuk. Csak addig főzzük, amíg kicsit összeesik. Ezután hozzákeverjük a leszűrt tésztát, és alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a szósz. Végül visszatesszük a kolbászdarabokat, és az étel tálalásra kész.