Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöld pestós tészta recept

Zöld pestós tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg GM tészta
    • 3 ek vaj/margarin
    • 4 ek zöld pestó
    • 3 ek rizsliszt
    • 3 dl tej/növényi tej
    • 3 ek parmezán

    A tepsi kikenéséhez:

    • kókuszzsír

    Elkészítése:

    A tésztát sós vízben – al dente (fogkeményre) – főzzük.

    Egy serpenyőben elkezdjük felmelegíteni a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és pár percig kavargatjuk, világosra pirítjuk.

    Kisebb lángra vesszük alatta, kevergetés közben hozzáadagoljuk a tejet és addig melegítjük, amíg besűrűsödik a szósz. Sózzuk, borsozzuk (vagyis basamell mártást készítünk).

    A szószhoz adjuk a pestót, összekeverjük, majd a megfőtt tésztával is elkeverjük.

    Kókuszzsírral kikent tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel és parmezánnal megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá